neděle 28. května 2017

Sizzle Pop






 


Sizzle Pop od L.A. Robinson jsem konečně sundala z jehlic:-)
Výzvy mám ráda - ty pletařské zvlášť - takže celý projekt pletený technikou brioche jsem brala v tomto duchu - s velkým respektem, protože mé vzpomínky na párání Exploration Station právě v této části se mi vtiskly hodně intenzivně do paměti:-) a i když jsem se snažila sebevíc, párání jsem se nevyhnula:-) A na zhoršující se zrak se vymlouvat nebudu:-)

Vybrala jsem kombinaci Comfy Merino Dark Forest od Martin´s Lab a Malabrigo Sock Black (po jednom přadenu, jehlice č.3,5).

Během pletení jsem měla pocit, že mi ta barevnost něco připomíná...až jednou mi to došlo, vzdáleně obal od desky Depeche Mode - Violator!
Sizzle Pop je tedy věnován DM, jejich písně mě provází od roku 1989, kdy jsem si ve Slušovicích na burze koupila svoji vůbec první kazetu - dvojdesku 101.
Černou barvu miluju díky nim:-)
Angličtinu jsem se taky začala učit kvůli nim, abych rozuměla textům, vděčím jim za spoustu krásných chvil s muzikou:-)
Jedna z mála kapel, u které bych nebyla schopná napsat seznam 3 nejoblíbenějších písní - bylo by jich aspoň 10 a možná spíš víc podle různých nálad:-)


Koncert 24.5. v Praze mě nemohl minout, byl skvělý:-)
Našla jsem skupinku fanoušků, kteří si koncert užívali, znali texty, tančili, prostě byli napojení na kapelu v přítomném okamžiku....
..trochu si zahořekuju nad natáčením koncertů na mobilní telefony, opravdu neskutečná otrava mít kolem sebe lidi, kteří jen zírají do mobilu a sledují koncert přes něj.


Jednu z oblíbených posílám:





5 komentářů:

  1. Helenko, je nádherný, no já ten svůj kousek vypářu a udělám modrou na líc :-)), ale nejdříve svetr pro dceru....To je vážně hrůza, radši bych si koncert taky užívala, než natáčela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, chápu, když nejsi spokojená, tak radiš vypárat za včas, že?:-) Dcera se má:-)

      Vymazat
  2. Dobrý den Helčo, je krásný, moc se Vám povedl :-)
    Já mám také ráda pletařské výzvy, ale svetr Woodfords jsem po 3 dnech a prodělých nocích pletení, překládání, dvou dotazů na autorku a lámání si hlavy, nakonec vzdala :-(. No, třeba někdy v budoucnu, až budu mít více zkušeností, na něj ještě dojde.
    Některé návody na Ravelry jsou skoro polopatické s fotkami, grafy a odkazy na videa. Bohužel tento složitý projekt je popsaný jen slovy a zkratkami a pro neangličtináře ne moc srozumiteně. Pěkný den Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jarko (nemohly bychom si tykat?:-)), to mě mrzí, znám podobné situace, taky se mi to už stalo, odložila jsem a jak jsem to za čas vzala do ruky, šlo to líp. Kdybyste něco z textu potřebovala přeložit, napište, na překlad celého návodu bohužel není prostor, ale pár vět by určitě šlo:-)

      Vymazat
    2. Jasně, že si můžeme tykat :-).
      No, on je ten návod celý složitý, překládám se synem, který umí anglicky dobře, ale ani tak to nejde... Nakonec pletu vzorek z Woodfordu jak jsem zvyklá shora se šálovým límcem a asi to bude pro mě nakonec stejně lepší :-).

      Vymazat