čtvrtek 22. října 2015

Marta







A ten Fair Isle je fakt velká zábava.....


Návod: Martha
příze Karisma (10 klubek šedých a 4 klubka barevná)
jehlice č.3 a 4

Technická: upletla jsem zkušební vzorek, změřila obvod hrudníku a vybrala velikost L, páč M by podle návodu bylo malé...po dokončení si to nemyslím, přece jen příze trochu při blokování povolila.
Sedlo není v návodu příliš propracované a je to znát, no ale Martě to asi odpustím, aspoň se do ní hezky schovám:-)

17 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky:-) Pro mě:-) Teď ještě pokořit do Vánoc mužův svetr!

      Vymazat
  2. Je moc krásný. Škoda, že střih není lépe promyšlený, ale to vyplétání je tak nádherné, že odpoutá pozornost od ostatního. (A já bych si teda ani ničeho nevšimla, kdybys o tom nemluvila na Cácorce...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zuzko! Beru to jako pletařskou zkušenost:-)

      Vymazat
  3. Páni, tobě to sluší!

    OdpovědětVymazat
  4. Velice se mi líbí. Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Jen my pletařky, které umíme vyplétat norské vzory, víme co to obnáší.....Tímto překrásným kouskem jste mi připomněla mé norské období.....pro jednu paní z Rakouska jsem dokonce pletla dva stejné kabátky podle Vereny, které byly vyplétané úplně celé a to byla opravdu fuška. Ale nějak jsem to při té práci nevnímala, protože jsem měla v ruce velmi kvalitní vlněné příze a nádherné barvy, které spolu hezky ladily. Tak to šlo nějak samo a líbilo se! Norské vzory mě vždy bavily, protože to není nuda a stereotyp. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jen my pletařky, které umíme vyplétat norské vzory, víme co to obnáší.....Tímto překrásným kouskem jste mi připomněla mé norské období.....pro jednu paní z Rakouska jsem dokonce pletla dva stejné kabátky podle Vereny, které byly vyplétané úplně celé a to byla opravdu fuška. Ale nějak jsem to při té práci nevnímala, protože jsem měla v ruce velmi kvalitní vlněné příze a nádherné barvy, které spolu hezky ladily. Tak to šlo nějak samo a líbilo se! Norské vzory mě vždy bavily, protože to není nuda a stereotyp. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý vyplétaný svetr je ještě jiná náročnost, to mě teprve čeká. Teď pletu vyplétanou čepici a přesně - skoro to jde samo, protože je velká zábava, jak se pořád mění barvy a vzor:-)

      Vymazat
  7. Teda registruji, že se tu mé komentáře objevují dvakrát za sebou..... tak snad to nebude napořád. Nevím, kde se stala chyba....

    OdpovědětVymazat
  8. Teda registruji, že se tu mé komentáře objevují dvakrát za sebou..... tak snad to nebude napořád. Nevím, kde se stala chyba....

    OdpovědětVymazat
  9. Musela jsem si tento příspěvek u Tebe najít, protože jsem překvapená zírala na Fler, že jsi Martu prodala, škoda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo! Pořád se mi Marta líbí, ale neseděla mi úplně přes prsa, tak půjde o dům dál:-)

      Vymazat
    2. Já si pamatuji, žes říkala, že je ti trochu větší :), hned jak jsem viděla fotku fler top výběru, bylo mi jasné, že je tvůj ;)

      Vymazat